Τυρόπιτα με κατσικίσιο τυρί και σπιτικό φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Κασσανδρεια για ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τυρόπιτα με κατσικίσιο τυρί και σπιτικό φύλλο

Τυρόπιτα με σπιτικό πεντανόστιμο και σούπερ τραγανό φύλλο!

Για το φύλλο
500 γρ. αλεύρι εγώ έβαλα Κούλα
1 κ.σ. ξύδι
Μισό κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 ml. νερό

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και στο τέλος σιγά - σιγά το νερό. 
Ζυμώνουμε μια μαλακιά ζύμη, σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Εγώ την έκανα σε μικρό ταψάκι και έβγαλα οχτώ φύλλα, 4 κάτω και 4 πάνω, αν θέλετε σε μεγαλύτερο ταψί μπορείτε να κάνετε δύο φύλα κάτω και δύο φύλα πάνω. 
Στο στρώσιμο βάζουμε στο ταψί με κάθε φύλλο και λάδι, γέμιση και συνεχίζουμε μετά με φύλλο, λάδι, φύλλο, λάδι και όσο μας πάρει. 
Από πάνω μπορείτε να βάλετε λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο η λάδι (όπως στην δική μου περίπτωση).
Κόβουμε την πίτα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 με 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή ανάλογα από το φούρνο.

Για τη γέμιση
Έτριψα τυρί κατσικίσιο και το ανακάτεψα με αυγό και μαύρο πιπέρι.