Τυρόπιτα τραβηχτή



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Κασσανδρεια για ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΡΑΒΗΧΤΗ από την ομάδα στο Facebook Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...


Τυρόπιτα τραβηχτή

Για το φύλλο
2 αυγά
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
250 ml. νερού χλιαρό
600 - 700 γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση
4 αυγά
1 κιλό τυρί
3/4 φλιτζάνι γιαούρτι

Επίσης:
1 κρόκο για άλειμμα
περίπου 150 - 200 ml λάδι για το ράντισμα των φύλλων και για το ταψί

Ξεκινάμε με την προετοιμασία του φύλλου, χτυπώντας τα 2 αυγά, προσθέτοντας το αλάτι, λάδι, ξύδι και το νερό, το οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρώς. 
Ανακατεύουμε τα πάντα πολύ καλά.
Κοσκινίστε το αλεύρι και αρχίστε να προσθέτετε λίγο - λίγο στο μείγμα αυγών.
Ζυμώστε μια μέτρια σκληρή ζύμη.
Τη χωρίζουμε σε 8 - 10 κομμάτια.
Πατάμε το καθένα με τα δάχτυλα και τις παλάμες μας για να το θα δώσουμε σχήμα ποτάκι όσο ένα πιατάκι του καφέ.
Βάλτε τα σε ένα ταψί ή σε ένα βαθύτερο δίσκο και ρίξτε λάδι και στις δύο πλευρές.
Τους αφήνουμε στην άκρη για να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά. 
Αυτό γίνεται έτσι ώστε τα φύλλα να χαλαρώσουν και να γίνουν ελαστικές.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ετοιμάστε τη γέμιση χτυπώντας τα αυγά, προσθέτοντας το γιαούρτι και το τεμαχισμένο τυρί.
Στη συνέχεια, με κάθε πιτακι προχωράμε με τον ίδιο τρόπο.
Παίρνουμε ένα από τα πιτάκια και ξεκινάμε σιγά-σιγά να το ανοίγουμε . Στη συνέχεια το αφήνουμε πάνω στο τραπεζομάντηλο στο τραπέζι και πολύ ελαφρά και προσεκτικά αρχίζουμε να το τεντώνουμε και να το τραβάμε προς τα άκρα για να το κάνουμε πιο λεπτό.
Ο στόχος είναι να γίνει το φύλλο ομοιόμορφα τεντωμένο και λεπτό παντού.
Και να μας ανοίξει κάπου Δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί μετά στο τύλιγμα χάνεται
Οι άκρες από τα φύλλα θα παραμείνουν λίγο πιο χοντρές οπότε το ένα άκρο το κόβουμε και τραβάμε ελαφρώς για να το αφαιρέσουμε από το λεπτό φύλλο.
Λαδώνετε το φύλλο και πασπαλίζετε με τη γέμιση.
Με τη βοήθεια του τραπεζομάντιλου τυλίξτε το φύλλο, σηκώνοντας σταδιακά το τραπεζομάντηλο .
Και το πρώτο μας φύλλο είναι έτοιμο. 
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
Αλείφουμε με το χτυπημένο κρόκο με λίγο γάλα και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 έως 40 λεπτά.