Τούρτα καρύδας



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα καρύδας

ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,
125 γρ ζαχαρη,
155 γρ αλευρι φαριναπ,
1 μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια!!!

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις το αλευρι - μπεικιν - βανιλια κοσκινισμενα.
Ανακατευουμε απαλα.
Παιρνουμε 3 ποτηρια ιδια και τα γεμιζουμε με το μείγμα.
Βαζουμε λαδοκολα σε ταψι η τσερκι (26ν), ριχνουμε το πρωτο μιγμα και στη συνεχεια το ψηνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστασεις, στη μεσαια σχαρα για 10 λεπτα.
Κανουμε την ιδια διαδικασια και για τα αλλα.
Οταν τα βγαζουμε απο τον φουρνο τα αφηνουμε να κρυωσουν καλα.

ΣΙΡΟΠΙ
Βραζουμε απο το προηγούμενο βράδυ 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα.

ΣΑΝΤΙΓΊ
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι, 300 γρ αχνη ζαχαρη και 2 κ.σ. γαλα φρεσκο.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε στο μιγμα 100 γρ καρυδα και ανακατευουμε απαλα.
Βαζουμε τη σαντιγί σε 3 ποτηρια ιδια.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Βαζουμε τον ενα πατο στο ταψι η τσερκι.
Το σιροπιαζουμε με κουταλι.
Βαζουμε το ενα ποτηρι με την σαντιγί.
Και συνεχιζουμε βαζουμε τον δευτερο πατο, σιροπιασμα, σαντιγί.
Τελειωνουμε με τον τριτο πατο, σιροπιασμα και σαντιγί γυρω, πανω και πλαγια.
Και φυσικα για τελειωμα μπολικη καρυδα και κερασακι!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ.