Πιπερόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πιπερόπιτα

10 πιπεριές διάφορες κομμένες σε κύβους
Λάδι - αλάτι - πιπέρι
2 ντομάτες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. φέτα
250 γρ. κασέρι
1 αυγό

Για το φύλλο
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
100 ml. νερό
1 φακελάκι μαγιά
100 ml. ηλιέλαιο
200 ml. γάλα χλιαρό
1 ασπράδι αυγού( ο κρόκος για το άλειμμα)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
 
Σε ένα μπολ βάζουμε το ασπράδι αυγού, το ηλιέλαιο, το γάλα, το βούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και σιγά - σιγά το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμάρι. 
Σκεπάζω και αφήνω μισή ώρα να φουσκώσει.
Σε ένα τηγάνι σοτάρω το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνω και τις ντομάτες και αφήνω μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
Αφήνω να κρυώσουν, προσθέτω τα τυριά τριμμένα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύω να ενσωματωθούν.
Σε λαδωμένο ταψί στρώνω ένα φύλλο, απλώνω τη γέμιση και ένα φύλλο επάνω.
Αυγουλώνω και ψήνω στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.