
ΕΥΚΟΛΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ
Υλικά:
- 2 πακέτα πτι μπερ
- 1 φλιτζάνι γάλα (για το βρέξιμο των μπισκότων)
- γάλα και ζάχαρη για 3 δόσεις κρέμας με άνθος αραβοσίτου βανίλια (σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία)
- 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250 ml φυτική κρέμα (για σαντιγί)
- Λίγο ζαχαρούχο γάλα
- Σιρόπι βύσσινο (για διακόσμηση)
- Τρούφα σοκολάτας (για διακόσμηση)
Εκτέλεση:
- Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε μία σειρά πτι μπερ και τα βρέχουμε με λίγο γάλα.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας με άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας το ανάλογο γάλα και τη ζάχαρη.
- Μόλις βράσει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
- Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας πάνω από τα μπισκότα στο πυρέξ.
- Στρώνουμε άλλη μία σειρά πτι μπερ πάνω από την κρέμα.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τη δεύτερη σειρά μπισκότων.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Χτυπάμε τη φυτική κρέμα με λίγο ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από το γλυκό.
- Διακοσμούμε με λίγο σιρόπι βύσσινο και τρούφα σοκολάτας.
Δημιουργός συνταγής: Sunday Lous
Ακολουθήστε τις Καλύτερες συνταγές στο Google News!