Φασολάδα στη χύτρα



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φασολάδα στη χύτρα

Υλικά
1/2 κιλό φασόλια
2 ντομάτες τριμμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι σέλινο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2-3 καρότα σε φετάκια
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κόκκινο πιπεράκι τσίλι προαιρετικά
Αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά
Μισό λεμόνι το χυμό του

Εκτέλεση
Βάζουμε στο νερό τα φασόλια να μουσκέψουν όλο το βράδυ με μία κ.σ. αλάτι.
Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε με νερό για 10 - 15 λεπτά. Συγχρόνως τα ξαφρίζουμε.
Κατόπιν τα σουρώνουμε, βάζουμε καθαρό ζεστό νερό και όταν πάρουν βράση προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά, και κλείνουμε τη χύτρα.
Όταν αρχίσει να ατμό, χαμηλώνουμε στο μισό και βράζουμε για 25-30 λεπτά.