Σιμιγδαλένια χαλβαδάκια με κουβερτούρα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΑ ΧΑΛΒΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σιμιγδαλένια χαλβαδάκια με κουβερτούρα

1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό

Σιρόπι
2.5 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 κουβερτούρα (125 gr.)

Σε μια κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη με το νερό να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνω και την κοsυβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί και να πάρει μία βράση. 
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και προσθέτω το σιμιγδάλι και ανακατεύω συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και να ψηθεί.
Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω λίγο - λίγο το ζεστό σοκολατένιο σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς.
Το ξαναβάζω στη φωτιά και ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Προσέχω γιατί πιτσιλάει!
Αφήνω λίγο να κρυώσει και το βάζω σε μία μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια.
Εγώ έκανα 24 φορμάκια.