Μπούτια κοτόπουλο γιουβετσάκι στα πήλινα με χυλοπιτάκι



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΑΚΙ ΣΤΑ ΠΗΛΙΝΑ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπούτια κοτόπουλο γιουβετσάκι στα πήλινα με χυλοπιτάκι 

4 Μπουτάκια κοτόπουλο
1 πακέτο χυλοπιτάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. πάπρικα
2 μπαχάρια
1 κουτάκι χυμό ντομάτας
Λάδι - αλάτι - πιπέρι
 
Σοτάρω τα μπουτάκια και από τις δύο μεριές.
Ρίχνω το κρεμμύδι να σοταριστεί και αυτό, τα μπαχάρια, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, το χυμό ντομάτας και λίγο νερό και αφήνω να βράσει 20 λεπτά.
Μετά μεταφέρω τα μπουτάκια με την σάλτσα τους στα πήλινα, προσθέτω το χυλοπάκι και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνει το χυλοπιτάκι και να ροδίσει το κοτόπουλο.