Ζαμπονοκασερόψωμο με Φιλαδέλφεια και ζύμη ατσμά



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΖΑΜΠΟΝΟΚΑΣΕΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΑΤΣΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ζαμπονοκασερόψωμο με Φιλαδέλφεια και ζύμη ατσμά

300 ml. γάλα χλιαρό
150 ml. ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 ασπράδι αυγού
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
έναν κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα για το άλειμμα

Στο χλιαρό γάλα διαλύω τη μαγιά με τη ζάχαρη.
Ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ' το αλεύρι και ανακατεύω καλά.
Ρίχνω σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να έχω μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζω και αφήνω μια ώρα να ξεκουραστεί.
Μετά χωρίζω τη ζύμη σε 8 μπαλίτσες τις οποίες ανοίγω μια - μία σε φυλλαράκι στρογγυλό 28 εκ. 
Η ζύμη βγάζει δυο ζαμπονο-κασεροψωμάκια από 4 φύλλα το καθένα.
Βάζω σε λαδόκολλα το πρώτο φύλλο, αλείφω με σάλτσα ντομάτας, βάζω ζαμπόν και κασέρι τριμμένο, σκεπάζω με το επόμενο φύλλο, βάζω τώρα Φιλαδέλφεια ζαμπόν κασέρι και σκεπάζω με το άλλο φύλλο,  ξαναβάζω πάλι τυριά αλλαντικά και κλείνω με το τελευταίο φύλλο.
Μετά βάζω στο κέντρο ένα ποτήρι και χαράζω σε 16 τρίγωνα τα οποία πιάνω ανά δυο και τα στρίβω.
Το αφήνω σκεπασμένο μισή ώρα να φουσκώσει. 
Αλείφω με τον κρόκο του αυγού που τον έχω αραιώσει με λίγο γάλα και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Στο άλλο έβαλα ντομάτα, μπέικον, λουκανικάκια και γκούντα τριμμένη.