Λεμονόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λεμονόπιτα

1 ποτήρι ζάχαρη
2 αυγά
100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κ.γ μπέικιν
1 βανίλια
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας
Ξύσμα από ένα λεμόνι
 
Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 λεμόνι σε ροδέλες

Εκτέλεση
Χτυπάω καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. 
Προσθέτω όλα τα υλικά και ανακατεύω καλά.
Έχω αφήσει το φύλλο να ξεραθεί και το κόβω μικρά κομματάκια
Ανακατεύω καλά.
Ψήνω σε βουτυρωμένο ταψάκι 22 εκ, στον αέρα, στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Για το σιρόπι 
Βάζω όλα τα υλικά να πάρουν βράση.
Βράζω 5 λεπτά από το σημείο βρασμού. 
Σιροπιάζω κρύο γλυκό - ζεστό σιρόπι.