Μπουρεκάκια μεσογειακά



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπουρεκάκια μεσογειακά

Για τη ζύμη:
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 ποτήρι νερό (χλιαρό)
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι
 *Την μαγιά πρώτα την διαλύουμε στο νερό και την ρίχνουμε πρώτη.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Για τη γέμιση:
Μισό κιλό τυρί φέτα
2 - 3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
30 - 35 ελιές Καλαμών (αφαιρούμε το κουκούτσι)
Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
Μισή κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1μιση κουταλιά του γλυκού ρίγανη
*Τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο μπολ.

Μετά από 20 λεπτά που θα είναι έτοιμη η ζύμη μας ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο για να μην μας κολλήσει. 
Κάνουμε τη ζύμη ένα φαρδύ μπαστούνι και την χωρίζουμε στα 7-8 κομμάτια. 
Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε με τον πλάστη και το χωρίζουμε με ένα μαχαίρι στα 8 κομμάτια. 
Βάζουμε στο κάθε κομμάτι λίγη γέμιση στο πλατύ μέρος του κομματιού. 
Περνούμε τις 2 άκρες και το κλείνουμε σαν "κρουασάν". 
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετούμε μέσα τα μπουρεκάκια μας.
Βάζουμε σε ένα πιάτο από ένα αυγό μόνο τον κρόκο, διαλύουμε με λίγο νερό και τα αλείφουμε για να πάρουν χρώμα.
Ψήνουμε για 30 - 40 λεπτά στους 180°C
(Ανάλογα και τον φούρνο)
Βγαίνουν 70 - 80 κομμάτια