
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΥΣΤΙΚΟ, ΑΦΡΑΤΟ, ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!
250 γρ ζάχαρη
140 σπορέλαιο
250 ml. νερό
80 γρ κακάο
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
350 γρ αλεύρι Φαρινάπ
Ριχνουμε σε δοσεις το σπορελαιο.
Κοσκινιζουμε τα υπολοιπα υλικα και τα ριχνουμε σιγα - σιγα στο μείγμα.
Τελος ριχνουμε το νερο σιγα - σιγα και χτυπαμε 1 λεπτο.
Σταματαμε το μιξερ και ανακατευουμε το μιγμα με μαριζ.
Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι (26Ν)ριχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα για 60 λεπτα.
Σβηνουμε το φουρνο και το αφηνουμε μεσα αλλα 10 λεπτα.
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.
Υλικά
4 αυγά250 γρ ζάχαρη
140 σπορέλαιο
250 ml. νερό
80 γρ κακάο
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
350 γρ αλεύρι Φαρινάπ
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγα με την ζαχαρη.Ριχνουμε σε δοσεις το σπορελαιο.
Κοσκινιζουμε τα υπολοιπα υλικα και τα ριχνουμε σιγα - σιγα στο μείγμα.
Τελος ριχνουμε το νερο σιγα - σιγα και χτυπαμε 1 λεπτο.
Σταματαμε το μιξερ και ανακατευουμε το μιγμα με μαριζ.
Βαζουμε λαδοκολα στο τσερκι (26Ν)ριχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα για 60 λεπτα.
Σβηνουμε το φουρνο και το αφηνουμε μεσα αλλα 10 λεπτα.
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει.
Γλάσο
125 γρ. κουβερτούρα, 100 γρ. κρέμα γαλακτος, 1 κ.σ Βιτάμ.Διακόσμηση τριμμένη κουβερτούρα.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou