Λεμονάτος μπακαλιάρος με πατάτες στην κατσαρόλα (μπιάνκο)

Μια παραδοσιακή συνταγή από τα νησιά του Ιονίου, όπου ο μπακαλιάρος συνδυάζεται αρμονικά με πατάτες και μια ελαφριά σάλτσα λεμονιού.

Υλικά

  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 μπακαλιαράκια, κομμένα σε φέτες
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σκελίδες σκόρδου μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. 
  3. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν για λίγο, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και το χυμό λεμονιού. Σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του. Σερβίρουμε ζεστό.

Δημιουργός συνταγής: Voula Damala