
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ (ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)
Την συνταγή αυτή την έκανε η γιαγιά του γαμπρού μου από την πατρίδα της την Ιταλία
Ιταλική συνταγή
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα και 3 - 4 σκελίδες σκόρδο.
- Προσθέτουμε 1 στήθος κότας, 1 ποδαράκι από μαλακό μοσχαράκι και 1 μπριζόλα χοιρινή χωρίς λίπος, τα τσιγαρίζουμε καλά.
- Βάζουμε 3 μπουκάλια χυμό τομάτας, 1 κουτί μικρό ντοματάκια σε κύβους, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα, 2.1/2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 2.1/2 ώρες μέχρι τα κρέατα να διαλυθούν.
- Μπορεί να χρειαστεί κι άλλο λίγο νερό γιατί πρέπει η σάλτσα να είναι πολύ ζουμερή.
- Βγάζουμε τα κρέατα σε πιάτο και με 2 πιρούνια μαδάμε τα κρέατα. Τα κομμάτια να είναι μικρά κι μεγάλα.
- Τα ξαναβάζουμε στην σάλτσα.
- Στο ταψί μας βάζουμε 2 - 3 κουταλιές μεγάλες (να σκεπαστεί ο πάτος) σάλτσα και στρώνουμε τα φύλλα λαζάνια.
- (Σε νερό που βράζει βάζουμε τα φρέσκα φύλλα λαζάνια για 3 λεπτά),
- Επάνω από κάθε στρώση λαζάνια βάζουμε σάλτσα και κρέατα και σε κάθε δυο στρώσεις βάζουμε λίγο τυρί μοτσαρέλα
- Τελειώνουμε με σάλτσα/κρέας και μοτσαρέλα .
- Ψήνουμε σκεπασμένο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ψηθεί και να είναι μαλακό .
