Λαζάνια με κοτόπουλο, μοσχάρι και χοιρινό (Ιταλική συνταγή)



Μια συνταγή της κυρίας Effie Tsouras για ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ (ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ) από την ομάδα στο Facebook Νοστιμιές


Λαζάνια με κοτόπουλο, μοσχάρι και χοιρινό (Ιταλική συνταγή)
 
Την συνταγή αυτή την έκανε η γιαγιά του γαμπρού μου από την πατρίδα της την Ιταλία
Ιταλική συνταγή
 
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ  
Σοτάρουμε 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα και 3 - 4 σκελίδες σκόρδο.
Προσθέτουμε 1 στήθος κότας, 1 ποδαράκι από μαλακό μοσχαράκι και 1 μπριζόλα χοιρινή χωρίς λίπος, τα τσιγαρίζουμε καλά.
Βάζουμε 3 μπουκάλια χυμό τομάτας, 1 κουτί μικρό ντοματάκια σε κύβους, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα, 2.1/2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 2.1/2 ώρες μέχρι τα κρέατα να διαλυθούν.
Μπορεί να χρειαστεί κι άλλο λίγο νερό γιατί πρέπει η σάλτσα να είναι πολύ ζουμερή.
Βγάζουμε τα κρέατα σε πιάτο και με 2 πιρούνια μαδάμε τα κρέατα. Τα κομμάτια να είναι μικρά κι μεγάλα.
Τα ξαναβάζουμε στην σάλτσα.
Στο ταψί μας βάζουμε 2 - 3 κουταλιές μεγάλες (να σκεπαστεί ο πάτος) σάλτσα και στρώνουμε τα φύλλα λαζάνια.
(Σε νερό που βράζει βάζουμε τα φρέσκα φύλλα λαζάνια για 3 λεπτά),
Επάνω από κάθε στρώση λαζάνια βάζουμε σάλτσα και κρέατα και σε κάθε δυο στρώσεις βάζουμε λίγο τυρί μοτσαρέλα
Τελειώνουμε με σάλτσα/κρέας και μοτσαρέλα .
Ψήνουμε σκεπασμένο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ψηθεί και να είναι μαλακό .