Λαζάνια με κοτόπουλο, μοσχάρι και χοιρινό (Ιταλική συνταγή)



ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ (ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

 
Την συνταγή αυτή την έκανε η γιαγιά του γαμπρού μου από την πατρίδα της την Ιταλία
Ιταλική συνταγή
 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ  

  1. Σοτάρουμε 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα και 3 - 4 σκελίδες σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε 1 στήθος κότας, 1 ποδαράκι από μαλακό μοσχαράκι και 1 μπριζόλα χοιρινή χωρίς λίπος, τα τσιγαρίζουμε καλά.
  3. Βάζουμε 3 μπουκάλια χυμό τομάτας, 1 κουτί μικρό ντοματάκια σε κύβους, αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα, 2.1/2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 2.1/2 ώρες μέχρι τα κρέατα να διαλυθούν.
  4. Μπορεί να χρειαστεί κι άλλο λίγο νερό γιατί πρέπει η σάλτσα να είναι πολύ ζουμερή.
  5. Βγάζουμε τα κρέατα σε πιάτο και με 2 πιρούνια μαδάμε τα κρέατα. Τα κομμάτια να είναι μικρά κι μεγάλα.
  6. Τα ξαναβάζουμε στην σάλτσα.
  7. Στο ταψί μας βάζουμε 2 - 3 κουταλιές μεγάλες (να σκεπαστεί ο πάτος) σάλτσα και στρώνουμε τα φύλλα λαζάνια.
  8. (Σε νερό που βράζει βάζουμε τα φρέσκα φύλλα λαζάνια για 3 λεπτά),
  9. Επάνω από κάθε στρώση λαζάνια βάζουμε σάλτσα και κρέατα και σε κάθε δυο στρώσεις βάζουμε λίγο τυρί μοτσαρέλα
  10. Τελειώνουμε με σάλτσα/κρέας και μοτσαρέλα .
  11. Ψήνουμε σκεπασμένο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ψηθεί και να είναι μαλακό .


Δημιουργός συνταγής: Effie Tsouras

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!