Η ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ
Υλικά
Για το παντεσπάνι:- 3 αυγά,
- ½ κούπα ζάχαρη,
- 1 βανιλέτα,
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 1 μπέικιν
Για το σιρόπι:
- 100 ml γάλα εβαπορέ,
- 100 ml νερό,
- 1 κούπα ζάχαρη,
- λικέρ ό,τι θέλετε, εγώ έβαλα κουμ κουάτ
Για τη σοκολάτα:
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ,
- 2 αυγά,
- 1,5 κουταλιά σούπας βούτυρο,
- 3 κουταλιές σούπας κακάο,
- 1 κούπα ζάχαρη,
- 1 ½ πλάκα κουβερτούρα σε κομμάτια
Εκτέλεση
- Χτύπησα τα υλικά για το παντεσπάνι, τα έριξα σε βουτυρωμένη φόρμα 26αρα και έψησα για 15' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε μια κατσαρολίτσα σιγόβρασα τα υλικά για το σιρόπι και σιρόπιασα το παντεσπάνι αφού είχε κρυώσει.
- Σε άλλη κατσαρόλα έριξα τα υλικά για τη σοκολάτα μέχρι να ενωθούν καλά και να πήξει.
- Το έριξα πάνω από το παντεσπάνι και το έβαλα στο ψυγείο να κρυώσει.
- Λίγο προτού το σερβίρω χτύπησα σαντιγί στο μπλε κουτί και πασπάλισα με ζαχαρωτές καρδούλες.
Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη
