Η τουρτίτσα του Βαλεντίνου



Η ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ


Υλικά

Για το παντεσπάνι: 
  • 3 αυγά, 
  • ½ κούπα ζάχαρη, 
  • 1 βανιλέτα, 
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 
  • 1 μπέικιν

Για το σιρόπι: 
  • 100 ml γάλα εβαπορέ, 
  • 100 ml νερό, 
  • 1 κούπα ζάχαρη, 
  • λικέρ ό,τι θέλετε, εγώ έβαλα κουμ κουάτ

Για τη σοκολάτα: 
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ, 
  • 2 αυγά, 
  • 1,5 κουταλιά σούπας βούτυρο, 
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο, 
  • 1 κούπα ζάχαρη, 
  • 1 ½ πλάκα κουβερτούρα σε κομμάτια 


Εκτέλεση

  1. Χτύπησα τα υλικά για το παντεσπάνι, τα έριξα σε βουτυρωμένη φόρμα 26αρα και έψησα για 15' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε μια κατσαρολίτσα σιγόβρασα τα υλικά για το σιρόπι και σιρόπιασα το παντεσπάνι αφού είχε κρυώσει. 
  3. Σε άλλη κατσαρόλα έριξα τα υλικά για τη σοκολάτα μέχρι να ενωθούν καλά και να πήξει. 
  4. Το έριξα πάνω από το παντεσπάνι και το έβαλα στο ψυγείο να κρυώσει.
  5. Λίγο προτού το σερβίρω χτύπησα σαντιγί στο μπλε κουτί και πασπάλισα με ζαχαρωτές καρδούλες.


Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget