Η τουρτίτσα του Βαλεντίνου



Η ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Για το παντεσπάνι: 
3 αυγά, 
½ κούπα ζάχαρη, 
1 βανιλέτα, 
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 
1 μπέικιν

Για το σιρόπι: 
100 ml γάλα εβαπορέ, 
100 ml νερό, 
1 κούπα ζάχαρη, 
λικέρ ό,τι θέλετε, εγώ έβαλα κουμ κουάτ

Για τη σοκολάτα: 
1 κουτί γάλα εβαπορέ, 
2 αυγά, 
1,5 κουταλιά σούπας βούτυρο, 
3 κουταλιές σούπας κακάο, 
1 κούπα ζάχαρη, 
1 ½ πλάκα κουβερτούρα σε κομμάτια 

Χτύπησα τα υλικά για το παντεσπάνι, τα έριξα σε βουτυρωμένη φόρμα 26αρα και έψησα για 15' σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μια κατσαρολίτσα σιγόβρασα τα υλικά για το σιρόπι και σιρόπιασα το παντεσπάνι αφού είχε κρυώσει. 
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνω τα υλικά για τη σοκολάτα μέχρι να ενωθούν καλά και να πήξει. 
Το ρίχνω πάνω από το παντεσπάνι και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει.
Λίγο προτού το σερβίρω χτύπησα σαντιγί στο μπλε κουτί και πασπάλισα με ζαχαρωτές καρδούλες.


Credits:
Σούλα Λεβέντη