
Ξέρεις εκείνες τις μέρες που ανοίγεις το ψυγείο και σου κλείνουν το μάτι 4 κολοκυθάκια που έχουν αρχίσει να μελαγχολούν; Αυτή η τάρτα είναι η απάντηση. Χωρίς φύλλο, χωρίς κόπο, με γεύση που σε δικαιώνει.

Δείτε κι αυτές τις συνταγές με κολοκυθάκια:
Υλικά
- 4 κολοκυθάκια (τριμμένα στον τρίφτη και στραγγισμένα καλά)
 - Λίγο αλάτι (για το στράγγισμα των κολοκυθιών)
 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
 - 3 φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα – ή 1/2 κ.γ. ξερός)
 - 1 φλ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 1 κ.γ. ρίγανη
 - 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
 - 3 αυγά
 - 150-200 γρ. φέτα (τριμμένη ή θρυμματισμένη με τα χέρια)
 
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε τρίβοντας τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε στραγγιστήρι.
 - Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
 - Τα στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια ή με πετσέτα κουζίνας.
 - Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα φύλλα δυόσμου, τη ρίγανη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο και τα αυγά.
 - Προσθέτουμε τα καλά στραγγισμένα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε με κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί ένας πυκνός χυλός.
 - Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα, προσέχοντας να μη λιώσει τελείως – θέλουμε να φαίνεται μέσα στην τάρτα.
 - Στρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 26 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
 - Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η πίτα. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο μας.
 - Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε – ζεστή, χλιαρή ή και κρύα είναι εξίσου απολαυστική!
 
Tips & Παραλλαγές
- Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη γραβιέρα για πιο πλούσια γεύση.
 - Αν θέλουμε πιο τραγανό αποτέλεσμα, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη φρυγανιά ή σουσάμι πριν το ψήσιμο.
 - Για πιο «λαδερή» εκδοχή, αυξάνουμε το λάδι στις 4-5 κουταλιές.
 - Ταιριάζει τέλεια με γιαούρτι ή μια σάλτσα με δυόσμο και λεμόνι.
 

Δημιουργός συνταγής: Theodosia Halvatzh