Μελιτζανόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Αρετή Τσικρικά για ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Μελιτζανόπιτα

4 μελιτζάνες μεγάλες, τριμμένες στον τρίφτη
4 κρεμμύδια μέτρια
1 κόκκινη πιπεριά (τριμμένη ψίχα)
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
3 αυγά
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
μαϊντανό
αλάτι,
πιπέρι
μπαχάρι σκόνης

Σοτάρω το τριμμένο κρεμμύδι και τη μελιτζάνα να μαραθούν, σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτω την πιπεριά, μαϊντανό, το ρύζι, αλατοπίπερο και μπαχάρι.
Αφήνω να κρυώσει το μείγμα και προσθέτω τα αυγά και την κεφαλογραβιέρα.

Για το φύλλο
800 γρ. αλεύρι
400 γρ. νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. αλάτι
Βγαίνουν 12 φύλλα