
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ
Υλικά
4 μελιτζάνες μεγάλες, τριμμένες στον τρίφτη
4 κρεμμύδια μέτρια
1 κόκκινη πιπεριά (τριμμένη ψίχα)
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
3 αυγά
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
μαϊντανό
4 μελιτζάνες μεγάλες, τριμμένες στον τρίφτη
4 κρεμμύδια μέτρια
1 κόκκινη πιπεριά (τριμμένη ψίχα)
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
3 αυγά
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
μαϊντανό
αλάτι,
πιπέρι
μπαχάρι σκόνης
Εκτέλεση
Σοτάρω το τριμμένο κρεμμύδι και τη μελιτζάνα να μαραθούν, σε χαμηλή φωτιά.
Σοτάρω το τριμμένο κρεμμύδι και τη μελιτζάνα να μαραθούν, σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτω την πιπεριά, μαϊντανό, το ρύζι, αλατοπίπερο και μπαχάρι.
Αφήνω να κρυώσει το μείγμα και προσθέτω τα αυγά και την κεφαλογραβιέρα.
Για το φύλλο
800 γρ. αλεύρι
400 γρ. νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. αλάτι
Βγαίνουν 12 φύλλα


400 γρ. νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. αλάτι
Βγαίνουν 12 φύλλα


Δημιουργός συνταγής: Αρετή Τσικρικά