Τυρόπιτα με γιαούρτι και ψημένα φύλλα



Μια συνταγή της κυρίας Marko Merita για ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ από την ομάδα στο Facebook Χρυσές Συνταγές


Τυρόπιτα με γιαούρτι και ψημένα φύλλα

Η ζύμη μου έχει πάντα 
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. νερό,
1 κ.γ. ξύδι,
1 κ.γ. αλάτι
1/2 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ λάδι

Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια αναλόγως με το μέγεθος του ταψιού.
Μέχρι να ξεκουραστεί για ακόμη 20 - 25' κάνουμε τη γέμιση:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 κιλό φέτα σκληρή κατσικίσια
6 - 8 αυγά.

Χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά και το γιαούρτι, βγάζουμε μισή κούπα και το κρατάμε θα το χρειαστούμε στο τέλος.
Ανοίγουμε τα φύλλα και αρχίζουμε και τα ψήνουμε ένα - ένα, εγώ τα ψήνω πάνω που ψήνω τις κρέπες.
Μόλις τελειώσουμε με το ψήσιμο παίρνουμε το ταψί, ένα μπολάκι με λάδι και ένα πινέλο σιλικόνης.
Ξεκινάμε με λαδάκι στο ταψί, ψεκάζουμε λίγο νερό, στρώνουμε το πρώτο φύλλο, λάδι και με ένα κουτάλι τις σούπας παίρνουμε λίγο από το μείγμα στο οποίο έχουμε βάλει και αλάτι και βάζουμε παντού σε όλη την επιφάνεια.
Μετά πάλι με την ίδια σειρά λάδι και γιαούρτι, αναλόγως με τα φύλλα που έχετε σε δύο σειρές, βάζουμε και τη φέτα την οποία τρίβουμε με τα χέρια επάνω στο φύλλο, μετά το λάδι και το γιαούρτι..π.χ ανά 4 φύλλα βάζουμε τη φέτα και στο τέλος βάζουμε το τελευταίο φύλλο.
Κόβουμε την πίτα και βάζουμε παντού σε όλη την επιφάνεια το μείγμα που είχαμε κρατήσει.
Και τώρα εδώ το λάδι μπαίνει από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στον αέρα για 25 - 30'.