Τυρένια μίνι αλμυρά τσουρεκάκια αφρός



Μια συνταγή της κυρίας Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή για ΤΥΡΕΝΙΑ ΜΙΝΙ ΑΛΜΥΡΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΑΦΡΟΣ από την ομάδα στο Facebook Χρυσές Συνταγές


Τυρένια μίνι αλμυρά τσουρεκάκια αφρός

Ειδικά το βράδυ με ένα τυρένιο, μαλακό σαν αφρό, μίνι τσουρεκάκι είμαι ικανοποιημένη!
Η συνταγή είναι του foodaholics.gr με τις μικρές μου παρεμβάσεις.

Yλικά
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 9 γραμ. (2 και ¼ κ.γλ.) (instant dry yeast)
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό-θερμοκρασία δωματίου
160 ml ελαιόλαδο
170 ml νερό χλιαρό (37 βαθμοί)
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι (ανακατεμένο στο αλεύρι)
60 γρ ψιλοτριμμένη πικάντικη γραβιέρα (ή ότι περισσεύματα σκληρών τυριών έχετε)

Σε μεγάλο μπολ έριξα τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό και τα ανακάτεψα με αυγοδάρτη να διαλυθεί η μαγιά.
Πρόσθεσα αμέσως λάδι και γιαούρτι ανακατεύοντας.
Έριξα σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι ανακατώνοντας με κουτάλα και στη συνέχεια το τυρί και ζύμωσα 2-3 λεπτά να γίνει απαλή σφιχτή σχετικά ζύμη που δεν κολλάει στο μπολ.
Σκέπασα με μεμβράνη και άφησα να σταθεί 30 λεπτά μέσα στον φούρνο που τον είχα ζεστάνει λίγο στους 40 βαθμούς και τον έσβησα.
Έντυσα το μεγάλο ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Έβαλα τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 190 βαθμούς αντιστάσεις.
Πάνω στον πάγκο έπλασα 18 μικρά τσουρεκάκια και τα έβαλα στο ταψί αλείφοντας με χτυπημένο κρόκο.
Έψησα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα επί 25 λεπτά.