Μοσχάρι γιουβέτσι με μακαρόνια



ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
1/ 2 φλιτζάνι λάδι
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 καρότο ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά προαιρετικά
Σπιτική σάλτσα ντομάτας που είχα κάνει το καλοκαίρι.
Λίγο κρασί
Αλάτι πιπέρι
1 ξύλο κανέλα

Βάζω το μοσχάρι σε ζεστό νερό να βράσει για 3 λεπτά.
Αδειάζω και προσθέτω άλλο ζεστό νερό και αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
Σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι βάζω λάδι, κρεμμύδια, πράσο, πιπέρι, σοτάρω...
καρότο, πιπεριά, πελτέ... σβήνω με κρασί, αλάτι ,κανέλα και τα ρίχνω στο κρέας.
Αφήνω να βράσει μισή ώρα.
Αδειάζω όλη την κατσαρόλα στο ταψί, προσθέτω λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί, λάδι και τα μακαρόνια σπασμένα στα 4.
Τοποθετώ το ταψί στο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά στους 200 μόνο κάτω αντίσταση.
Είναι ένα φαγητό που το κάνει συχνά η μαμά μου.



Credits:
Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)