Ρεβανί με καρύδα και κρέμα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Ρεβανί με καρύδα και κρέμα

ΕΥΚΟΛΟ ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά,
2 βανίλιες,
ξύσμα ενός λεμονιού,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 κούπα σπορέλαιο,
2 κούπες γάλα,
1 κούπα καρύδα,
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ τα αυγά, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε με σύρμα 4 λεπτά.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με το σύρμα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε εναλλάξ γάλα, καρύδα και ανακατεύουμε με το σύρμα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το μπέικιν και ανακατεύουμε 2 λεπτά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω, για 25 λεπτά φυσικά ανάλογα το φούρνο.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 κούπες νερό με 4 κούπες ζάχαρη και το μισό χυμό ενός λεμονιού για 4 λεπτά.
Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό με ζεστό σιρόπι.

ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα 2 αυγά, 2 λεμόνια, το ξύσμα και το χυμό τους, 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ, μισή κούπα ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και τα ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε στη φωτιά και το βράζουμε στο χαμηλό ανακατεύοντάς το.
Όταν το κατεβάσουμε το αφήνουμε λίγα λεπτά και το ρίχνουμε στο γλυκό μας.