
ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
Υλικά
- Μοσχαρίσιο κότσι (2 κιλά περίπου)
- Κόκκαλα μοσχαρίσια (με μεδούλι)
- 4 ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 5 καρότα
- 3 πατάτες
- 2 ματσάκια σέλινο
- 200 γραμμαρια χυμό ντομάτα
- 250 γραμμαρια κριθαράκι ψιλό
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 4 λίτρα νερό και προσθέτουμε τα κόκκαλα, το κότσι ή το ποντίκι και βάζουμε να βράσει.
- Προσοχή να μην κοχλάζει.
- Σε όλη τη διάρκεια ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
- Μετά από μιάμιση ώρα προσθέτουμε, τον χυμό ντομάτα, τα λαχανικά.
- Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα κόκκαλα και τα πετάμε.
- Αφαιρούμε και το κρέας βάζοντας το σε ένα πιάτο ολόκληρο όπως είναι.
- Βάζουμε 3 καρότα κομμένα σε κύβους, τα φύλλα από το σέλινο ψιλοκομμένα, την πατάτα σε κύβους και αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 15 λεπτά.
- Έπειτα προσθέτουμε το κρέας που τώρα κόβουμε σε κομμάτια και το κριθαράκι.
- Βράζουμε για 15 λεπτά ακόμη και κλείνουμε τη φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο και ξύνουμε από πάνω λίγο κεφαλοτύρι ή πεκορίνο.
Δημιουργός συνταγής: Petros Syrigos (Πέτρος Συρίγος)
