Αφράτα τυροψωμάκια



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΑΦΡΑΤΑ ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αφράτα τυροψωμάκια

Υλικά
1 ασπράδι αυγού, 
200 ml γάλα, 
100 ml νερό, 
100 ml σπορέλαιο, 
1 φακελάκι ξηρή μάγια, 
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 
λίγο αλάτι, 
600 γρ αλεύρι που φουσκώνει, 
300 γρ φέτα,
 
Εκτέλεση.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το ασπράδι με το σπορέλαιο, το ζάχαρη και τη μαγιά.
Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε.
Το αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει το μείγμα.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι και δουλεύουμε.
Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι, σπασμένη την φέτα και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Αν είναι αρκετά μαλακή προσθέτουμε και λίγο αλεύρι ακόμα. 
Πλάθουμε μπαλάκια, δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αναμειγνύουμε τον κρόκο με λίγο γάλα και αλείφουμε τα τυροψωμάκια .
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι ή ηλιόσπορο και ψήνουμε στους 190° βαθμούς, για 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.