Σουφλέ σπανάκι



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΣΟΥΦΛΕ ΣΠΑΝΑΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σουφλέ σπανάκι

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 πράσα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 2 καρότα τριμμένα με λίγο ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι βούτυρο.
Προσθέτουμε το σπανάκι με δόσεις, το αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο, φρέσκο κρεμμύδι το πράσινο μέρος, αλάτι και πιπέρι. 
Σε ένα μπολ κτυπάμε 3 αυγά, 200 γρ κρέμα γάλακτος, 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό και 100 γρ γραβιέρα τριμμένη ή ότι τυρί σας αρέσει.
Βάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με λίγη φρυγανιά τριμμένη, Περιχύνουμε με την κρέμα με τα αυγά να πάει παντού και από πάνω 100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα.