Μπισκοτάκια Βουτύρου

Τραγανά μπισκοτάκια βουτύρου

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ


Αυτά τα μπισκοτάκια βουτύρου είναι τραγανά, αρωματικά και εξαιρετικά εύκολα στην παρασκευή τους. Η βουτυρένια γεύση τους και η απλή διαδικασία τα καθιστούν ιδανικά για οποιαδήποτε περίσταση, είτε για τον πρωινό καφέ είτε για ένα γλυκό διάλειμμα μέσα στη μέρα. Φτιάχνονται γρήγορα και απαιτούν ελάχιστα υλικά.


Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 αυγό
  • 90 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε καλά με σύρμα ή μίξερ μέχρι να αφρατέψει. 
  2. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και απαλό.
  3. Ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα του βουτύρου και της ζάχαρης.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα. 
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. 
  6. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να σφίξει και να μπορούμε να την πλάσουμε εύκολα.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. 
  8. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  9. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά στρογγυλά μπισκοτάκια ή ό,τι άλλο σχήμα προτιμάμε. 
  10. Τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
  11. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες. 
  12. Αφήνουμε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρουμε ή τα αποθηκεύσουμε.


Δημιουργός συνταγής: Δωρα Περρου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget