
Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 αυγό
- 90 γρ. άχνη ζάχαρη
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε καλά με σύρμα ή μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και απαλό.
- Ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα του βουτύρου και της ζάχαρης.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να σφίξει και να μπορούμε να την πλάσουμε εύκολα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά στρογγυλά μπισκοτάκια ή ό,τι άλλο σχήμα προτιμάμε.
- Τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες.
- Αφήνουμε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρουμε ή τα αποθηκεύσουμε.
Δημιουργός συνταγής: Δωρα Περρου