Πατάτες φούρνου λεμονάτες με πανσέτα



ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ΜΕ ΠΑΝΣΕΤΑ


Υλικά
1 1/2 κιλό πατάτες
1 κιλό πανσέτα χοιρινή
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
χυμό από 1 λεμόνι
1 κύβο βοδινού αλάτι
πιπέρι ρίγανη

Εκτέλεση
Καθαρίζω τις πατάτες, τις πλένω καλά και τις κόβω ασύμμετρα για να μην στεγνώνουν στο ψήσιμο.
Ρίχνω τον κουρκουμά, τη μουστάρδα, πιπέρι, λίγη ρίγανη, τον κύβο και λίγο αλάτι, το λάδι, το λεμόνι, ανακατεύω καλά και νερό 1 ποτήρι.
Πιπερώνω την πανσέτα και την βάζω πάνω από τις πατάτες.
Ψήνω στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά.
Χαμηλώνω μετά από το μισάωρο στους 180 και ψήνω άλλη 1 ώρα.
Μόλις περάσει 1 1/2 ώρα βγάζω το καπάκι και ψήνω αλλά 10 λεπτά.


Δημιουργός συνταγής: Ρήνα Κοντού

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!