Πορτοκάλια γλασέ



Μια συνταγή της κυρίας ‎Panagiota Kiriakou για ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΓΛΑΣΕ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πορτοκάλια γλασέ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και κόβουμε τις φλούδες σε μακρόστενα μπαστουνάκια 1εκ περίπου.
Βράζουμε 5 λεπτά σε μια κατσαρολίτσα και επαναλαμβάνουμε 3 φορές με καινούργιο νερό για να φύγει η πικρίλα.
Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας καλά.
Στην ίδια κατσαρολίτσα ρίχνουμε 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη με 1 1/2 φλιτζάνι νερό.
Βράζουμε ξανά με τις φλούδες μέχρι να λιγοστέψει το σιρόπι 10 λεπτά περίπου.
Ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βγάζουμε με ένα πιρουνάκι ένα - ένα, πασπαλίζουμε σε ζάχαρη ή αν θέλετε σε κουβερτούρα λιωμένη.