Βραζιλιάνα (Γλυκό ψυγείου με dulce de leche και καφέ)



Μια συνταγή της κυρίας Matula Giasirani για ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΑ (ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ DULCE DE LECHE ΚΑΙ ΚΑΦΕ) από τη σελίδα στο Facebook Vefa Alexiadou 's fans


Βραζιλιάνα (Γλυκό ψυγείου με dulce de leche και καφέ)

Υλικά:
225 γρ. μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα 6% λιπαρά
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
1 φλυτζάνι καφέ φίλτρου
¼ φλυτζ. γάλα εβαπορέ πλήρες αδιάλυτο
20 γρ. σοκολάτα υγείας
 
Εκτέλεση:
Σε βαθύ πιάτο αδειάζω τον καφέ φίλτρου, και αναμειγνύω μέσα το γάλα εβαπορέ.
Σε μπεν μαρι: σε κατσαρόλι με λίγο νερό που βράζει, προσαρμόζω μπολ από πάνω, χωρίς να ακουμπάει το νερό, αδειάζω μέσα το καραμελωμένο ζαχαρούχο, και ανακατεύω να το φέρω σε εύπλαστη κατάσταση, αλλά όχι ρευστή.
Αποσύρω, αναμειγνύω το γιαούρτι στο ζαχαρούχο, κουταλιά κουταλιά, και συνεχίζω βρέχοντας ένα ένα τα μπισκότα μέσα στον καφέ με το γάλα, τα στρώνω στον πάτο φόρμας, τάπερ, ταψιού, η ότι άλλο έχουμε, και από πάνω βάζω μια στρώση κρέμας, συνεχίζοντας εναλλάξ, μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα και η κρέμα, φορτίζοντας η τελευταία στρώσει να είναι κρέμα.
Βάζω το γλυκό στο ψυγείο 2 ώρες να πήξει, και διακοσμώ την επιφάνεια, με κομμάτια μαύρης σοκολάτας που έκοψα με μαχαίρι.