Καλαμαράκια κοκκινιστά



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καλαμαράκια κοκκινιστά

Καλαμαράκια κατεψυγμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 ντομάτες στο τρίφτη
αλάτι 
πιπέρι 
λάδι
2 μπαχάρια
1 δαφνόφυλλο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
 
Καθαρίζω και κόβω τα καλαμαράκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζω λάδι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν.
Ρίχνω τα καλαμαράκια, σβήνω με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι τα μπαχάρια, το δαφνόφυλλο, τον πελτέ και λίγο νερό και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα.
Σερβίρω με ρύζι μπασμάτι.