Εύκολο προφιτερόλ με κρουασανάκια



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Εύκολο προφιτερόλ με κρουασανάκια

Υλικά
10 κρουασανάκια κομμένα στην μέση (εγώ έβαλα μισά με σοκολάτα και μισά μιλφέιγ)
500 γρ. γάλα
3 αυγά
4 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. κακάο
3/4 κούπας ζάχαρη
20 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
1 κουβερτούρα 125 γρ.

Για την διακόσμηση
250 γρ. φυτική κρέμα (Πράσινη συσκευασία)
50 γρ. κουβερτούρα
25 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση
Σε ένα λεκανάκι βάζω τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάω να αφρατέψουν. 
Αφήνω στην άκρη. 
Βάζω το γάλα με το κορν φλάουρ και το κακάο σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν τα υλικά. 
Μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνω το μισό μείγμα στα αυγά, ανακατεύω και το προσθέτω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει.
Κατεβάζω από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσει η κρέμα την ανακατεύω να αφρατέψει.
Βάζω κάτω λίγη κρέμα, μετά βάζω από τα Κρουασανάκια κομμένα στην μέση εναλλάξ (σοκολάτα - μιλφέιγ) και ξανά κρέμα.
Χτυπάω την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί και γαρνίρω.
Σε Μπεν Μαρί έλιωσα την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το ηλιέλαιο και μόλις κρύωσε έριξα από επάνω.