Νηστίσιμη μπουγάτσα



Μια συνταγή της κυρίας Λένας Χριστοπούλου για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμη μπουγάτσα

Σ' ένα τέταρτο έτοιμη και στο φούρνο!

1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα
4 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
4 κάψουλες βανίλιας
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. βούτυρο φυτικό (Βιτάμ)

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να πάρει μια βράση μέχρι να λιώσει.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα. 
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σαν βροχή ανακατεύοντας. 
Η κρέμα δεν αργεί να πήξει. 
Την αποσύρουμε. 
Σ' ένα ταψάκι στρώνουμε τη μία σφολιάτα, βάζουμε την κρέμα και από πάνω την άλλη σφολιάτα. 
Χαράζουμε ελαφρώς σε κομμάτια την μπουγάτσα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 - 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει. 
Όταν κρυώσει λίγο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγο κανελίτσα!
Πιο νόστιμη και από την κλασσική!