Νηστίσιμες πιτούλες με λαχανικά και ελιές



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη ‎για ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμες πιτούλες με λαχανικά και ελιές

Υλικά
1 φλ. νερό χλιαρό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. ρίγανη
1/4 κούπας ελαιόλαδο
3 - 3,5 φλ. αλεύρι

Για τη γέμιση
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
4 - 5 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
Αλάτι - πιπέρι
1 φλ ελιές ψιλοκομμένες
 
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύω το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνω δέκα λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Μετά προσθέτω το λάδι και τη ρίγανη, ανακατεύω και προσθέτω το αλάτι και το αλεύρι σιγά - σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. 
Σκεπάζω και αφήνω στην άκρη μια ώρα να φουσκώσει.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζω λάδι και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Τα βγάζω και τα βάζω σε ένα μπολ.
Συνεχίζω τσιγαρίζοντας τις πιπεριές, τις βάζω και αυτές στο μπολ και συνεχίζω με τα ντοματίνια.
Τα προσθέτω και αυτά στο μπολ μαζί και τις ελιές και λίγο αλάτι και ανακατεύω καλά.
Αφήνω στην άκρη.
Χωρίζω τη ζύμη σε 8 μπαλάκια.
Παίρνω ένα μπαλάκι και το ανοίγω σε ένα στρογγυλό φύλο στο μέγεθος πιάτου του φρούτου.
Χαράζω σε 4 τρίγωνα, προσέχοντας να μην φτάσω μέχρι το κέντρο, βάζω γέμιση και τα κλείνω ενώ στο κέντρο από πάνω βάζω μια ελιά.
Ανακατεύω λίγο ελαιόλαδο με 1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά και λαδώνω τα πιτάκια.
Τα ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.