Χόρτα τσιγαριστά



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΧΟΡΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χόρτα τσιγαριστά

Από χόρτα έχω: 
σπανάκι, 
αγριομαρούλα 
και λίγα ζοχιά

Από μυρωδικά έχω βάλει:
καυκαλήθρες που βρήκα στο κτήμα μας,
μυρώνια, 
αγριοκαρότο, 
μάραθο, 
άνηθο, 
μαϊντανό, 

φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ξερά κρεμμύδια 
αλάτι και πιπέρι

Αν δεν νηστεύετε στο τέλος μπορείτε να σπάσετε και λίγη φέτα μέσα στο τηγάνι

Εκτέλεση
πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε κομμάτια όπως κάνουμε την σπανακόπιτα.
Επίσης κόβουμε και τα υπόλοιπα χόρτα.
Τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη, ρίχνουμε αλατάκι και ζυμώνουμε αυτά.
Σε μία λεκάνη έχουμε ψιλοκόψει όλα τα παραπάνω μυρωδικά.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε πρώτα ελαιόλαδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο τους και τα ξερά κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μυρωδικά και μόλις μαραθούν προσθέτουμε το σπανάκι με τα άγρια χόρτα.
Τσιγαρίζουμε καλά μέχρι να μαραθούν και να αρχίσει να κολλάει το τηγάνι.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε με ψωμί.