
ΠΙΤΣΑ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΜΕ ΙΤΑΛΙΚΗ ΖΥΜΗ ΦΟΚΑΤΣΙΑ
Για το ζυμάρι έβαλα:
500 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γραμ. νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γραμ. νερό χλιαρό
Η γέμιση ό,τι μας αρέσει. Εγώ έβαλα:
κέτσαπ,
κονκασέ,
πιπεριές,
ντομάτα φρέσκια,
ελιές,
μανιτάρια,
κασέρι
γαλοπούλα
Αφήνουμε 2 ώρες το ζυμάρι να ξεκουραστεί.
Και μισή ενώ την ετοιμάσουμε, πριν το ψήσιμο δηλαδή.
Και μισή ενώ την ετοιμάσουμε, πριν το ψήσιμο δηλαδή.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε και τοποθετούμε το πρώτο ζυμάρι.
Βάζουμε από πάνω ό,τι μας αρέσει, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλο και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σουσάμι. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη