Τρουφάτο κέικ



Μια συνταγή της κυρίας Ελενης Τσιουκανη για ΤΡΟΥΦΑΤΟ ΚΕΙΚ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Τρουφάτο κέικ

Υλικά (Για μια φόρμα κανονική μακρόστενη)
2 αυγά
50 ml. ελαιόλαδο και 50 γρ μαργαρίνη
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη καστανή (170 γρ.)
1,5 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι (200γρ.)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα (110 γρ.)
1 σακουλάκι τρούφα
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Εκτέλεση:
Χτυπήστε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά εκτός από την τρούφα.
Στο τέλος βάλτε στην τρούφα λίγο αλεύρι, ρίξτε τη μέσα στο μίγμα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα (ελαφριά).
Βάλτε στην φόρμα αντικολλητικό χαρτί ή λάδι και αλεύρι να μην κολλήσει το κέικ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα με το φούρνο.