Ψωμάκια για burger



Μια συνταγή της κυρίας Μένιας Στεφοπούλου για ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ BURGER από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Ψωμάκια για burger

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 
150 γρ. αλεύρι κίτρινο
150 γρ. αλεύρι φαρίνα, 
2 φακελάκια μαγιά ξηρή, 
2 κ.σ. ζάχαρη, 
2 κ.γ. αλάτι, 
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
600 γρ. περίπου χλιαρό νερό. 

Παίρνουμε λίγο αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό και κάνουμε έναν χυλό.
Τον αφήνουμε περίπου μισή ώρα να αρχίσει να γίνονται φουσκάλες.
Ανακατεύουμε, μόλις είναι έτοιμη η μαγιά μας, και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Μετά κάνουμε 12 ψωμάκια στο ταψί της κουζίνας και τα αφήνουμε ένα τέταρτο ακόμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου.