Μπαμπαδάκια



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Μπαμπαδάκια

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο,
2 κ.σ. ζάχαρη,
20 γρ. μαγιά νωπή
μια πρέζα αλάτι
3 αυγά χτυπημένα
80 ml χλιαρό φρέσκο γάλα
40 ml χλιαρό νερό
1 βανιλια,
60 γρ βουτυρο λιωμενο, ζεστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Βαζουμε σε ενα μπολ τη μαγια, τη ζαχαρη, το γαλα, το νερο και 3 κ.σ. απο το αλευρι, τα ανακατευουμε με πιρούνι καλα και το σκεπαζουμε για 15 λεπτα.
Σε αλλο μπολ ριχνουμε το αλευρι, κανουμε λακουβιτσα και πανω στο αλευρι ριχνουμε το αλατι.
Μεσα στη λακουβιτσα ριχνουμε τα αυγα και ανακατευουμε.
Ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια και ανακατευουμε ολα μαζι απαλα με ξυλινη κουταλα.
Ριχνουμε και τη βανιλια.
Τελος ριχνουμε το βουτυρο σιγα - σιγα, δηλαδη κουταλια - κουταλια και αρχίζουμε να ζυμωνουμε.
Η ζυμη αφρατη και φυσικα μαστιχωτη.
Βουτυρωνουμε ή λαδωνουμε τα φορμακια και βαζουμε μείγμα στο καθενα μεχρι την μεση.
Τα αφηνουμε σκεπασμενα για 30 λεπτα.
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180 βαθμούς με αντιστασεις, στη μεσαια σχαρα και ψηνουμε τα μπαμπαδακια για 35 λεπτα αναλογα το φούρνο.
Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν.

ΣΙΡΟΠΙ::
Βραζουμε 2 ποτηρια του νερου νερο με 2 ποτηρια του νερου ζαχαρη, μισο λεμονι και 50 γρ κονιακ για 4 λεπτα.
Όπως ειναι καυτο σιροπιάζουμε ενα - ενα τα μπαμπαδακια.
Τα βγαζουμε σε ενα σκευος και προσπαθουμε να κοψουμε την μεση τους απο την μια μερια.
Αφηνουμε να κρυωσουν καλα.
Βαζουμε σε ενα μπολ 150 γρ μαρμελαδα βερίκοκο και 1 κ.σ. νερο και προσπαθουμε με ενα κουταλι να την κανουμε τελειως λεια.
Παιρνουμε ενα πινελο η και το κουταλι και περναμε ολα τα μπαμπαδακια.

Τελειωνουμε με την ΣΑΝΤΙΓΊ
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 250 γρ αχνη ζαχαρη και 1 κ.σ.γαλα.
Βαζουμε τη σαντιγί σε σακουλα ζαχαροπλαστικης και τα γεμιζουμε με προσοχη.
Για τελειωμα στολίζουμε με σαντιγί και το κερασακι.
ΕΓΩ ΕΔΩ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΘΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝ 20 ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ.