Νηστίσιμη σιροπιαστή κολοκυθόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμη σιροπιαστή κολοκυθόπιτα

ΥΛΙΚΑ
800 γραμμάρια κόκκινη κολοκύθα
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
1.1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη (ή μπισκότο τύπου πτι-μπερ τριμμένο αν δεν νηστεύουμε)
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες τις μικρές.
2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο.
Λίγο αλάτι λίγο λάδι για το τσιγάρισμα της κολοκύθας
1 πακέτο φύλλα κρούστας.
3/4 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο καυτό

Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
Σταγόνες από λεμόνι.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Τρίβουμε την κολοκύθα από το χοντρό του τρίφτη.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά να στραγγίσουν τα υγρά της,
Στύβουμε με τα χέρια και βάζουμε σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να φύγουν τα υγρά της και να την καβουρδίσουμε.
Τη βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη, την τριμμένη φρυγανιά, το σιμιγδάλι, τα χοντροκοπανισμένα καρύδια, τις σταφίδες, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Σε ένα μέτριο ταψάκι βάζουμε κάτω 3 φύλλα, ρίχνουμε το μείγμα και συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Πάνω - πάνω βάζουμε 4 φύλλα.
Χαράζουμε ελαφρά την πίτα και ρίχνουμε το καυτό λάδι.
Περιμένουμε να απορροφήσει όλο το λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά και να ροδίσει η πίτα μας.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Βράζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά για 5 λεπτά και όπως είναι καυτό το ρίχνουμε σε κρύα πίτα.