
Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια γλυκού bakin powder
- 4 αβγά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό 250 γρ.
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο)
- 350 γρ. τσουκνίδα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 400 γραμμάρια φέτα (εγώ έβαλα κατσικίσιο) θρυμματισμένη
- πιπέρι
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο (ή το ηλιέλαιο), τα αυγά, το γιαούρτι και χτυπάμε καλά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το bakin powder και το αλεύρι.
- Μόλις δέσει το μείγμα, ρίχνουμε τη τσουκνίδα κομμένη σε κομμάτια που έχουμε πλύνει πάρα πολύ καλά με κρύο νερό (εγώ την βάζω σε ένα μπολ με ζεστό νερό για 5 λεπτά), τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και τη φέτα και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
- Παίρνουμε τη φόρμα για τα κέικ, με ένα πινελάκι τη λαδώνουμε και την αλευρώνουμε (η αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί).
- Ρίχνουμε τη ζύμη μας στη φόρμα (εγώ έκανα τη μισή δόση γιατί έκανα και σούπα και δεν είχα άλλη τσουκνίδα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα, στους 180 βαθμούς.
Δημιουργός συνταγής: Anna Kassandra