Ψωμί ολικής άλεσης



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Κασσανδρεια για ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ από την ομάδα στο Facebook Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...


Ψωμί ολικής άλεσης

Αφράτο και πεντανόστιμο!

Υλικά
1 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
Τρεις κούπες χλιαρό νερό
Μία κουταλιά της σούπας αλάτι

Σε ένα βαθύ μπολ διαλύουμε τη μαγιά μαζί με λίγο αλεύρι και λίγο χλιαρό νερό ώστε να γίνει χυλός.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. 
Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα πανί και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος ώστε να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει την πλάθουμε σε δύο καρβέλια τα οποία τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. 
Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μία ώρα περίπου ή ανάλογα από το φούρνο.