Υλικά
- 1/2 κιλό σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες
- 3/4 κιλό κρεμμυδάκια
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ [διαλυμένο σε 1/4 φλ. τσαγιού νερό]
- 50 ml ξύδι
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 - 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 3 4 γαρύφαλλο
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις σουπιές, τις κόβουμε σε μπουκιές και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Σοτάρουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, προσθέτουμε το σκόρδο και τις σουπιές και σοτάρουμε για 5′ ακόμα.
- Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μελώσει η σάλτσα για περίπου 45′. [αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα νερό]. \
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό.
Δημιουργός συνταγής: Anna Kassandra