Σουπιές στιφάδο

Στιφάδο με σουπιές

ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ



Υλικά

  • 1/2 κιλό σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 3/4 κιλό κρεμμυδάκια
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ [διαλυμένο σε 1/4 φλ. τσαγιού νερό]
  • 50 ml ξύδι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3 4 γαρύφαλλο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι – πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις σουπιές, τις κόβουμε σε μπουκιές και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  2. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, προσθέτουμε το σκόρδο και τις σουπιές και σοτάρουμε για 5′ ακόμα.
  3. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μελώσει η σάλτσα για περίπου 45′. [αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα νερό]. \
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό.

Στιφάδο με σουπιές

ΠΗΓΗ: Αννα Κασσανδρεια, Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget