Σουπιές στιφάδο



Μια συνταγή της κυρίας Αννας Κασσανδρεια για ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ από την ομάδα στο Facebook Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα ...


Σουπιές στιφάδο

Υλικά
1/2 κιλό σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες
3/4 κιλό κρεμμυδάκια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ [διαλυμένο σε 1/4 φλ. τσαγιού νερό]
50 ml ξύδι
2 δαφνόφυλλα
2 - 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλα
3 4 γαρύφαλλο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις σουπιές, τις κόβουμε σε μπουκιές και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, προσθέτουμε το σκόρδο και τις σουπιές και σοτάρουμε για 5′ ακόμα.
Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μελώσει η σάλτσα για περίπου 45′. [αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα νερό]. \
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό.