Χανιώτικο κοκκινιστό κατσικάκι στην κατσαρόλα με χοντρά μακαρόνια



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου‎ για ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χανιώτικο κοκκινιστό κατσικάκι στην κατσαρόλα με χοντρά μακαρόνια

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Π Ε Ν Τ Α Ν Ο Σ Τ Ι Μ Ο!!!

ΥΛΙΚΑ
1.200 γρ κατσίκι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ξερά
400 γρ. ντομάτες τριμμένες και κατεψυγμένες που έφτιαξα το καλοκαίρι
1 μεγάλη κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 κούπα του νεσκαφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι,
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά Νο2
Μυζήθρα ξερή Αργολίδας
 
ΕΚΤΕΛΕΣΤΉ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο, το ζεσταίνω ελάχιστα, ρίχνω μέσα τα κομμάτια από το κατσικάκι και τα σοταρω καλά.
Στη συνέχεια ρίχνω τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τα ανακατεύω να μαλακώσουν καλά και το σκόρδο.
Μετά βάζω τον πελτέ, ανακατεύω και μετά τις τριμμένες ντομάτες.
Ρίχνω και λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι και το μαγειρεύω μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Στη συνέχεια το βγάζω από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα, ρίχνω κι άλλο νερό ζεστό μέσα κι όταν βράσει ρίχνω τα χοντρά μακαρόνια και τα βράζω στον αναγραφόμενο χρόνο.
Τα βάζω σε μια πιατέλα από πάνω τη ξερή μυζήθρα Ορεινής Αργολίδας και από πάνω το κατσικάκι!
Η νοστιμιά του ΦΟΒΕΡΗ!