
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ
Υλικά
- 3 καρότα μεγάλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
- 2 μήλα μεσαίου μεγέθους, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη.
- 225 γρ. ζάχαρη
- 225 ml σπορέλαιο
- 8 κ.σ. σταφίδες μαύρες
- 110 ml χυμό πορτοκαλιού
- 360 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 75 ml κονιάκ
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και το μείγμα μας πάρει μια πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα - ένα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι.
- Το βάζουμε σε ένα μεσαίο ταψάκι που πρώτα το έχουμε αλείψει με σπορέλαιο και το έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά έως 1 ώρα.
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη