Μπιφτέκια σολομού με ψητά και βραστά λαχανικά και τυρί κρέμα



Μια συνταγή της κυρίας Βικης Αναματερου για ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπιφτέκια σολομού με ψητά και βραστά λαχανικά και τυρί κρέμα

Πανδαισία γεύσης και χρωμάτων!

300 γρ. σολομός φρέσκος
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 κ.σ. βρώμη
αλάτι
πιπέρι
λάδι
άνηθος
χυμός λεμονιού και ξύσμα

Πήρα τον σολομό, έβγαλα την πέτσα (κόκκαλα δεν είχε) και με ένα κοφτερό μαχαίρι το έκοψα σέ μικρά κυβάκια. Μπορείτε να το κάνετε και στο μούλτι.
Λίγο - λίγο το έβαλα σε μπολ με όλα τα υλικά και με γάντι τα ζύμωσα καλά.
Το έβαλα στο ψυγείο, έπλασα δύο μπιφτέκια και τα έψησα σε τηγάνι που είχα αλείψει με λίγο λάδι και καπάκι για 3 λεπτά σε κάθε μεριά.
Το μπρόκολο και τα καρότα είναι βραστά μόνο με λίγο αλάτι και οι πιπεριές και τα ντοματίνια ψητά στο φούρνο με λάδι.
Το τυρί είναι 2 κ.σ. Φιλαδέλφεια με λάδι, αλάτι, λεμόνι, χυμό και ξύσμα.