ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ευρύχωρη σοτάρω με λάδι κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα, λίγο άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο, πιπεριές κόκκινες και πράσινες και 1 μικρό καρότο.
- Ρίχνω τις γαρίδες ολόκληρες.
- Όταν οι γαρίδες βγάλουν τα υγρά τους και αλλάξουν χρώμα σβήνω με ούζο.
- Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ αφαιρώ τις γαρίδες και ρίχνω ρύζι μπασμάτι.
- Ανακατεύω να λαδωθεί καλά και ρίχνω φρέσκια τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.
- Συμπληρώνω και λίγο νερό και χαμηλώνω πολύ τη φωτιά και καπακώνω να βράσει.
- Σε αυτή τη στιγμή αν θέλω καθαρίζω τις γαρίδες.
- Ανακατεύω πολύ συχνά και συμπληρώνω νερό αν χρειάζεται για να μην κολλήσει το ρύζι.
- Όταν βράσει το ρύζι ξαναρίχνω μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες και σβήνω το μάτι.
- Σερβίρω με παρμεζάνα ή χωρίς.
Δημιουργός συνταγής: Βασιλική Φαρμάκη