Πεντανόστιμο ριζότο με λαχανικά και φρέσκες γαρίδες



Μια συνταγή της κυρίας Βασιλικής Φαρμάκη για ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Πεντανόστιμο ριζότο με λαχανικά και φρέσκες γαρίδες

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ευρύχωρη σοτάρω με λάδι κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα, λίγο άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο, πιπεριές κόκκινες και πράσινες και 1 μικρό καρότο.
Ρίχνω τις γαρίδες ολόκληρες.
Όταν οι γαρίδες βγάλουν τα υγρά τους και αλλάξουν χρώμα σβήνω με ούζο.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ αφαιρώ τις γαρίδες και ρίχνω ρύζι μπασμάτι.
Ανακατεύω να λαδωθεί καλά και ρίχνω φρέσκια τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.
Συμπληρώνω και λίγο νερό και χαμηλώνω πολύ τη φωτιά και καπακώνω να βράσει.
Σε αυτή τη στιγμή αν θέλω καθαρίζω τις γαρίδες. 
Ανακατεύω πολύ συχνά και συμπληρώνω νερό αν χρειάζεται για να μην κολλήσει το ρύζι.
Όταν βράσει το ρύζι ξαναρίχνω μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες και σβήνω το μάτι.
Σερβίρω με παρμεζάνα ή χωρίς.