Ριζότο με γαρίδες με ούζο και μάραθο



Μια συνταγή της κυρίας Βασιλικής Φαρμάκη για ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Ριζότο με γαρίδες με ούζο και μάραθο

Άλλη γεύση!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε χαμηλή κατσαρόλα σοτάρω σε λάδι κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο, μαϊντανό, μάραθο, ένα καρότο σε κυβάκια, βάζω τις γαρίδες και όταν βγάλουν τα υγρά τους και αρχίσει να τσιτσιρίζει σβήνω με ούζο.
Προσθέτω αλάτι και πιπέρι.
Όταν εξατμιστεί ρίχνω φρέσκια ντομάτα τριμμένη. 
Αν θέλετε αφαιρείτε τις γαρίδες σε αυτό το στάδιο και τις ξαναβάζετε στο τέλος, εγώ τις άφησα όμως.
Ρίχνω μια κούπα ρύζι μπασμάτι και 2 κούπες νερό και χαμηλώνω πάρα πολύ τη φωτιά.
Ανακατεύω συχνά για να μην κολλήσει.
Όταν πιεί τα υγρά και βράσει το ρύζι είναι έτοιμο.
Σερβίρω με ψιλοκομμένο μάραθο και φρέσκο πιπέρι.