Μοσχαράκι γιουβέτσι


ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ


Το γιουβέτσι με μοσχαράκι είναι ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα, γεμάτο γεύση και αρώματα. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε χτένι, που γίνεται λουκούμι και είναι πολύ μαλακό.


Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαράκι (χτένι)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι κρασί (λευκό ή κόκκινο)
  • 3 ντομάτες, τριμμένες στο μούλτι
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, κατά βούληση
  • 3-4 μπαχάρια
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Ζεστό νερό, όσο χρειάζεται
  • 250 γρ. κριθαράκι


Εκτέλεση:

  1. Ξαφρίζουμε το μοσχαράκι, το σιγοβράζουμε μέχρι να είναι μισοβρασμένο και κρατάμε το ζουμί.
  2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρέας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τα μπαχάρια, το ξύλο κανέλας και μέρος από το ζουμί που έχουμε κρατήσει. Σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει σχεδόν το κρέας.
  5. Βράζουμε το κριθαράκι για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  6. Ενώνουμε το κρέας και το κριθαράκι σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να απορροφηθούν τα υγρά.


Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget