Το γιουβέτσι με μοσχαράκι είναι ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα, γεμάτο γεύση και αρώματα. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε χτένι, που γίνεται λουκούμι και είναι πολύ μαλακό.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι (χτένι)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι κρασί (λευκό ή κόκκινο)
- 3 ντομάτες, τριμμένες στο μούλτι
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι, κατά βούληση
- 3-4 μπαχάρια
- 1 ξύλο κανέλας
- Ζεστό νερό, όσο χρειάζεται
- 250 γρ. κριθαράκι
Εκτέλεση
- Ξαφρίζουμε το μοσχαράκι, το σιγοβράζουμε μέχρι να είναι μισοβρασμένο και κρατάμε το ζουμί.
- Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρέας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τα μπαχάρια, το ξύλο κανέλας και μέρος από το ζουμί που έχουμε κρατήσει. Σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει σχεδόν το κρέας.
- Βράζουμε το κριθαράκι για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
- Ενώνουμε το κρέας και το κριθαράκι σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και να απορροφηθούν τα υγρά.
Δημιουργός συνταγής: Σούλα Λεβέντη