Πάστα σεράνο



Μια συνταγή της κυρίας Theodwra Kermeniwth για ΠΑΣΤΑ ΣΕΡΑΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πάστα σεράνο

Πάστα Σεράνο όπως παλιά, μιας ωραίας εποχής, αυτής του παλιού ζαχαροπλαστείου!

Παντεσπάνι
9 αυγά
270 γρ. ζάχαρη
2 γρ. αλάτι
2 βανίλιες
100 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσει
50 γρ. κακάο
40 γρ. βούτυρο λιωμένο

Ιταλική μαρέγκα (κιγιε)
40 γρ. νερό
180 γρ. ζάχαρη
15 γρ. γλυκόζη
3 ασπράδια

Μους σεράνο
270 γρ λιωμένη κουβερτούρα
600 γρ. φυτική σαντιγί ελαφρώς χτυπημένη
120 γρ. φυτική σαντιγί ρευστή
1 δόση Ιταλική μαρέγκα
1 βανίλια

Εκτέλεση παντεσπάνι σε τσέρκι 30χ35
Χτυπάμε τα αυγά με τη άχαρη να αφρατάψουν, αλάτι, βανίλιες, έπειτα ρίχνουμε 2 φορές κοσκινισμένα αλεύρι, κορν φλάουρ και κακάο, ανακατεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τέλος το βούτυρο. 
Έψησα στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου, πάνω - κάτω αντιστάσεις. 
Έβγαλα 2 παντεσπάνια.

Εκτέλεση μους
Ρίχνουμε μέσα στη μαρέγκα 120 γρ. σαντιγί ρευστή, την κουβερτούρα, τη βανίλια και τέλος τη σαντιγί ελαφρώς χτυπημένη.

Ιταλική μαρέγκα
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία 120 βαθμούς,
Χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια και μόλις το σιρόπι γίνει, το ρίχνουμε βροχηδόν μέσα στα ασπράδια και χτυπάμε για άλλα 10 - 15 λεπτά να γίνει μια αφράτη μαρέγκα.

Στόλισμα
Κερασάκι γλασέ
Μους Σεράνο, σαντιγί
Σιρόπιασα με γάλα
Το γλυκό πάντα σε κουτί τούρτας, διατηρείτε μέρες στο ψυγείο.