Παστίτσιο



Μια συνταγή της κυρίας Theodwra Kermeniwth για ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Παστίτσιο

Υλικά
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. σάλτσα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγη κανέλα για άρωμα

Μπεσαμέλ
1 1/2 λίτρο γάλα
1 φλ. τσ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
1 αυγό
1 κρέμα γάλακτος (μικρή συσκευασία)
αλάτι

μακαρόνια Νο5 για παστίτσιο

Εκτέλεση
Ετοιμάζω τον κιμά όπως για μακαρόνια.
Ετοιμάζω την μπεσαμέλ (λιώνω βούτυρο, προσθέτω αλεύρι καβουρντίζω και μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτω σιγά - σιγά το γάλα. Μόλις δέσει κατεβάζω, προσθέτω αυγό και αλάτι κι αν θέλω τυρί τριμμένο).
Σε βουτυρωμένο σκεύος μακαρόνια, κιμάς, μακαρόνια κι από πάνω μπεσαμέλ. (Ρίχνω αν θέλω και τυρί ενδιάμεσα).
Πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανιά, ρίχνω μερικά κομματάκια βούτυρο από πάνω και ψήνω στους 200 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει η κρέμα.