Μπουγιουρντί σε πήλινο



Μια συνταγή της κυρίας Stavroula Orgasli για ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΣΕ ΠΗΛΙΝΟ  από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Μπουγιουρντί σε πήλινο

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πήλινο έβαλα φέτα, ντομάτα χωρίς τα σποράκια, πάπρικα γλυκιά, πράσινη πιπεριά γλυκιά που είχα, μπούκοβο καυτερό, αν είχα πιπεριά να καίει δε θα έβαζα μπούκοβο. 
Πρόσθεσα ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο. 
Έβαλα στα μικροκύματα για 2 λεπτά. 
Το έβγαλα, πάτησα με πιρούνι και πρόσθεσα γκούντα και λίγη πιπεριά από πάνω. 
Πριν το βγάλω στο τραπέζι το βάζω ξανά στα μικροκύματα να λιώσει το γκούντα. 
Σερβίρω ζεστό.
(Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η φέτα).